Als je de cursus Chocolatier hebt gevolgd, wil je dit natuurlijk afronden met een diploma. Het IJscentrum/Patisserie Academie is de enige instantie die een erkende certificering mag geven.
Je bent geslaagd voor het examen indien je voor zowel het theorie-examen (twee vakken) als het praktijkexamen ten minste het cijfer 6 behaalt.
Indien je alleen slaagt voor het theorie-examen dan ontvangt je het theoriecertificaat. Als je alleen slaagt voor het praktijkexamen, dan ontvangt je het praktijkcertificaat.
Doel
Geslaagd voor het examen? Dan betekent dit dat je in staat bent om recepturen te berekenen. Ook toon je aan op de meest hygiënische wijze patisserie en aanverwante producten te kunnen bereiden.
Voor wie?
Iedereen die zijn of haar opgedane kennis van chocolatier wil omzetten in een erkende certificering. Heb je de cursus Chocolatier gedaan, dan kun je je aanmelden voor het examen.
Voorkennis
Het examen is bedoeld voor de cursisten van de Patissierie Academie, die (al dan niet) recentelijk de cursus basis Chocolatier hebben gevolgd.
Duur
Het examen neemt één dag in beslag.
Inhoud
Het examen bestaat uit twee theorievakken, te weten Vaktheorie en Receptuurberekening en een praktisch deel.
Bij Vaktheorie krijg je vragen over zeer uiteenlopende zaken, zoals samenstelling/ingrediënten.
Het praktische deel omvat een aantal opdrachten waarbij praktische vaardigheden worden getoetst, zoals bereiden en serveren en het beoordelen.
Waar & wanneer
Het examen wordt afgenomen op de Patisserie Academie. Je doet het examen onder toeziend oog van examinatoren.
Tarief
De kosten voor het examen Chocolatier bedragen 290,00 euro exclusief BTW.
Herexamen theorie: 85 euro exclusief btw
Herexamen praktijk: 240 euro exclusief btw
Meer informatie en inschrijven
Wil je meer weten over het examen? Stuur dan een mail naar info@patisserieacademie.nl of vul ons contactformulier in. Direct inschrijven kan op de website van onze opleider Lentiz | Cursus & Consult.